Ministrul Andreea Păstîrnac pleacă în Italia pentru a verifica situaţia românilor

Reprezentanţi ai Guvernului merg în Italia, pentru a vedea care este situaţia românilor care lucrează în regiunile Sicilia şi Calabria.

Adăugat: 14 Martie 2017
Ultima actualizare:14 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Andreea Păstîrnac, ministrul pentru românii de pretutindeni
trimite pe mail

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, şi un reprezentant al Ministerului de Interne vor merge în Italia, pentru a vedea care este situaţia românilor care lucrează în regiunile Sicilia şi Calabria, după ce,  în ultima perioadă, au apărut mai multe informaţii legate de existenţa unor cazuri de exploatare a acestora.

În cadrul vizitei, care va dura de mâine până vineri, reprezentanţii guvernului vor avea întâlniri cu oficialităţi locale, cu responsabili ai organizaţiilor de români aflaţi la muncă în Italia, precum şi cu persoane implicate în apărarea drepturilor muncitorilor străini şi combaterea abuzurilor asupra acestora.

Potrivit unui comunicat, vizita de lucru a fost dispusă de premierul Sorin Grindeanu, care aşteaptă un raport pe această temă.

Într-o întrevedere cu şeful misiunii diplomatice italiene la Bucureşti, ministrul pentru românii de pretutindeni a lansat o consultare pe teme concrete privind cooperarea şi dialogul bilateral româno-italian.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza