Ministrul Agriculturii se pronunță pentru reabilitarea sistemului naţional de irigaţii

Petre Daea s-a întâlnit cu fermierii din judeţul Botoşani, pe care i-a sfătuit să se asocieze pentru a putea reface infrastructura de irigare prin fonduri europene.

Adăugat: 11 Iunie 2017
Ultima actualizare:11 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Petre Daea, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Ministrul agriculturii, Petre Daea, s-a pronunţat din nou pentru reabilitarea sistemului naţional de irigaţii, pe care-l consideră vital pentru agricultura românească.

El s-a întâlnit cu fermierii din judeţul Botoşani, pe care i-a sfătuit să se asocieze pentru a putea reface infrastructura de irigare prin fonduri europene, dar şi prin programele naţionale care susţin agricultura.

"Avem bani, Guvernul vă dă bani pentru treaba aceasta. Faceţi asociaţiile ca să putem să luăm şi banii prin PNDR pe fonduri europene, ca să facem treabă. Păi, nu-i păcat? Că avem apă aici. Eu am un termen prin programul de guvernare ca noi, până la sfârşitul anului 2020, să realizăm cele două milioane de hectare reabilitate", a spus Petre Daea.

Fermierii din Botoşani spun că până acum, pentru a-şi iriga terenurile, au recurs la credite bancare pentru a cumpăra motopompe.

"Anul trecut m-am descurcat cu motopompele proprii şi am pompat direct pe teren, dar am avut numai 50 de hectare irigate. Începând cu 2017, am mai achiziţionat şi pivotul de aici, care mai irigă în jur de 80-90 de hectare. Avem vreo 150 de hectare irigate momentan. Avem soia, mazăre, rapiţă, floarea-soarelui, culturile care se cultivă de obicei pe judeţ", a susținut  Iurie Pleşca, legumicultor din Manoleasa.

Ministerul Agriculturii are ca obiectiv realizarea, până în 2020, a unor sisteme de irigaţii care să acopere o suprafaţă agricolă de două milioane de hectare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza