Ministrul Agriculturii recomandă agricultorilor români să se asocieze

Ministrul Agriculturii declară că organizaţiile producătorilor agricoli trebuie încurajate să se asocieze pentru a putea să primească bani europeni.

Adăugat: 4 Septembrie 2016
Ultima actualizare:4 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Achim Irrimescu, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, le recomandă agricultorilor români să se asocieze, pentru a putea pătrunde cu produsele lor în marile lanţuri de magazine, dar şi pentru a accesa fonduri europene.

Achim Irimescu a participat ieri  la Festivalul Cepei de la Pericei, judeţul Sălaj, unde le-a vorbit fermierilor despre avantajele asocierii.

"O parte importantă ar fi ca producătorii noştri să înţeleagă şi să se asocieze, pentru că un prducător cu câteva sute sau câteva tone nu va reuşi să intre pe segmentul hipermarketurilor. În acest sens, organizaţiile de producători care trebuie încurajate în România, pentru că au şi posibilitatea să primească bani europeni, 4% din cifra de afaceri, pentru investiţii, aceşti bani nu sunt atraşi în România tocmai pentru că nu avem organizaţii de producători, pe de o parte, şi pe de altă parte, ei nu au forţa şi puterea să pătrundă pe pieţele mari, pe hipermarketuri şi atunci, sigur, produsele care vin din alte state membre care răspund standardelor europene, dar au cantităţile necesare ca să intre pe sistemul supermarketurilor, pot să ia locul produselor româneşti", a susținut Irimescu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza