Ministrul Agriculturii: Avem ca principale atuuri resursele naturale unice în Europa

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat azi că guvernului va învesti un miliard de euro în infrastructură, sisteme de irigiaţii şi echipamente agricole.

Adăugat: 18 Mai 2017
Ultima actualizare:18 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Petre Daea, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Declaraţia ministrul Agricultrii a fost făcută astăzi la un seminar despre reabilitarea sistemului de irigaţii şi oportunităţi de afaceri în domeniul agricol din România", organizat de Ambasada Statului Israel în colaborare cu Ambasada Statelor Unite şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.

Petre Daea a mai spus că programul naţional de reabilitare a infrastructurii naţionale de irigaţii din România, care se derulează pe o perioadă de 4 ani, vizează adaptarea agriculturii la schimbările climatice şi reducerea efectelor asupra producţiei agricole.

El anunţat că prioritatea guvernului este de a creşte productivitatea prin invesţii în infrastructură, sisteme de irigiaţii şi echipamente agricole.

"Investiţiile în agricultură şi domeniile conexe sunt în continuă creştere. Avem ca principale atuuri resursele naturale unice în Europa", a spus Daea.

Fondurile alocate prin acest program depăşesc 1 miliard de euro, a precizat ministrul Agriculturii.   

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a amintit că Parlamentul României a adoptat legea prin care Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare va furniza apă, gratuit, tuturor beneficiarilor.

În acest mod va creşte numărul de cereri pentru apă de irigat şi implicit, de echipamente performante pentru irigat, a informat reporterul RRA, Daniela Mănuţă.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
18 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza