Miniştrii trebuie să explice situaţia privind plata salariilor în avans la bugetari

Doar o parte dintre bugetari îşi vor primi salariile înainte de Paşte, printre aceştia neregăsindu-se angajaţii din învăţământ sau cei ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Apărării.

Adăugat: 5 Aprilie 2018
Ultima actualizare:5 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici
trimite pe mail

Miniştrii care au în subordine instituţii care nu au cerut banii înainte de Paşte pentru angajaţii lor trebuie să explice situaţia; premierul Viorica Dăncilă le-a cerut ieri public acest lucru.

Reacţia vine după ce mai mulţi bugetari au aflat că nu vor lua salariul în avans, aşa cum anunţase zilele trecute prim-ministrul.

Potrivit ordinului semnat de ministrul finanţelor, doar o parte dintre bugetari îşi vor primi salariile înainte de Paşte, printre aceştia neregăsindu-se angajaţii din învăţământ sau cei ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Apărării.

Ministrul Eugen Teodorovici a explicat că a fost alegerea fiecărei instituţii bugetare dacă solicită sau nu plata salariilor înaintea sărbătorilor pascale.

"Sunt, într-adevăr, şi alte instituţii care au spus "nu dăm" din motivele pe care ei le ştiu şi le-au discutat, le-au analizat şi au decis pe baza lor. Ministerul de Finanţe nu discută de ce, ci dacă cineva doreşte. Cel care a dorit se află pe listă din Monitorul Oficial", a spus Eugen Teodorovici. 

Astfel, astăzi în ultima zi lucrătoare înaintea vacanţei de Paşte, îşi vor primi salariile în avans angajaţii a 35 de instituţii.

În ceea ce îi priveşte pe lucrătorii Ministerului de Interne şi Apărării Naţionale, aceştia vor primi acum doar normele de hrană şi de echipament.

Sindicatele din educaţie, domeniu ai cărui salariaţi vor fi retribuiţi normal, şi nu anticipat, se declară nemulţumite de această situaţie şi cer guvernului să rezolve problema, pentru a nu se putea spune că prim-ministrul Viorica Dăncilă face declaraţii fără să se asigure că poate să pună în practică ceea ce promite.
 Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza