Miniștrii Liviu Pop și Olguța Vasilescu, vizați de moțiunile opoziției

Opoziția anunță depunerea a două moțiuni simple săptămâna viitoare în Parlament.

Adăugat: 6 Septembrie 2017
Ultima actualizare:6 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Opoziţia anunţă pentru săptămâna viitoare o nouă moţiune simplă împotriva ministrului educaţiei.

Senatorii PNL şi USR îl acuză pe Liviu Pop pentru criza manualelor la clasa a V-a, considerând că guvernarea este total haotică şi în învăţământ.

Liderul sentaorilor PNL, Iulian Dumitrescu, atrage atenţia că în prag de an nou şcolar, în sistemul de educaţie există multe nereguli.

"Avem situaţia ridicolă cu manualele de clasa a V-a, unde nu avem manual de Matematică, nu avem manual de Română, dar avem manual de Educaţie Fizică. Avem problemele vechi din minister, care ţin de autorizaţiile de funcţionare, avem cea mai mare rată de abandon şcolar din Europa. Eu sper ca parlamentarii PSD să voteze demiterea ministrului Liviu Pop", a susținut Iulian Dumitrescu.

Şi ministrul muncii este vizat de acţiunile opoziţiei în Parlament.

De data aceasta, reprezentanţii Uniunii Salvaţi România sunt cei care anunţă că împreună cu liberalii, pregătesc o moţiune împotriva ministrului Lia Olguţa Vasilescu.

Moţiunea vine ca urmare a unor afirmaţii pe care aceasta le-a făcut în Comisia de resort de la Senat, a precizat senatorul USR, Florina Presadă.

"Doamna ministru Olguţa Vasilescu ne-a explicat că indemnizaţiile pentru creşterea copilului sunt, de fapt, un favor pe care doamna ministru îl face mamelor din România şi că acesta ar fi putut să nu fie. Credem că doamna ministru nu înţelege cu adevărat, până la urmă, problema familiilor din ţară. Nu plafonând aceste indemnizatii, le ajutăm. Doamna ministru ne-a spus că face justiţie socială, punând pe drumuri de persoane cu dizabilităţi, prin desfiinţarea unităţilor protejate autorizate din cadrul organizaţiilor neguvernamentale", a susținut Florina Presadă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza