Miniştrii liberali au demisionat din Guvern. Vezi lista interimarilor

Partidul Naţional Liberal a decis, marţi seară, retragerea de la guvernare a miniştrilor liberali. Miercuri, toţii demnitarii liberali au demisionat din funcţii.

Adăugat: 26 Februarie 2014
Ultima actualizare:26 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mediafax
trimite pe mail

Miniştrii liberali, secretarii de stat şi ceilalţi şefi de instituţii cu rang de demnitar şi-au prezentat miercuri, demisia, după ce luni seara PNL a anunţat că se retrage de la guvernare, iar USL nu mai există în fapt.

Lista miniştrilor demisionari ai PNL şi lista miniștrilor interimari:

Ministerul Transporturilor: Ramona Mănescu → Dan Şova (PSD), ministru pentru proiectele de infrastructură;

Ministerul Sănătăţii: Eugen Nicolăescu → Nicu Bănicioiu (PSD), ministrul tineretului şi sportului;

Ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul: Mihai Voicu → Robert Cazanciuc (PSD), ministrul justiţiei;

Ministru delegat pentru Ape şi Păduri: Lucia Varga → Rovana Plumb (PSD), ministrul mediului;

Ministerul Muncii: Mariana Câmpeanu → Doina Pană (PSD), ministrul delegat pentru dialog social;

Ministerul Culturii: Gigel Sorinel Stirbu → Mihnea Costoiu (PSD), ministrul delegat pentru  pentru învăţământ superior;

Ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni: Cristian David → Titus Corlăţean (PSD), ministrul afacerilor externe.

"Miniştrii noştri, practic, şi-au anunţat demisia din punct de vedere politic. Mâine (n.r. miercuri), în cursul dimineţii, până în ora 12:00, toţi miniştrii şi ceilalţi demnitari, secretarii de stat şi cei asimilaţi, îşi vor depune legal, oficial, birocratic, demisia la Registratura Guvernului", a spus Antonescu, marţi seara.

Crin Antonescu cere şi demisia lui Victor Ponta

Preşedintele liberal Crin Antonescu a spus, marţi seara, că se impune şi demisia premierului, pentru că Victor Ponta ar fi primit mandat ca şef al unui guvern din care făcea parte şi PNL ca a doua forţă a coaliţiei.

"A doua decizie este de a solicita, de a cere demisia domnului Victor Ponta din funcţia de prim-ministru. Domnul Victor Ponta a primit mandatul şi, după aceea, învestitura ca prim-ministru în fruntea unui guvern al USL, din care şi noi făceam parte, în urma unui vot al cetăţenilor României, un vot copleşitor, majoritar, pe o alianţă politică din care şi noi făceam parte, un program politic la care aveam şi noi contribuţia noastră. Din punctul acesta de vedere, reacţia fireasca în urma retragerii miniştrilor liberali, adică a aproape jumătate din Guvern, reacţia fireasca a domnului Ponta, din punct de vedere politic, reacţie uzuală într-o democraţie, trebuie să fie din punctul nostru de vedere demisia domniei sale", a subliniat Antonescu.

El a susţinut însă că PNL nu va vota moţiunea de cenzură iniţiată de PDL pentru că acest lucru ar însemna să voteze împotriva guvernului din care au făcut şi ei parte.

Premierul Victor Ponta nu a avut încă nicio reacţie după decizia liberalilor de luni seară, însă anterior a făcut un ultim apel pentru menţinerea Uniunii Social Liberale.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
26 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza