Miniştrii europeni nu au ajuns la un acord privind cotele obligatorii de imigranţi

Miniştrii de interne nu au ajuns la un acord politic pentru găsirea unei soluţii pentru cei 120.000 de refugiaţi a căror distribuire a fost solicitată de Comisia Europeană prin cote obligatorii.

Adăugat: 15 Septembrie 2015
Ultima actualizare:15 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Miniştrii de interne din Uniunea Europeană au decis aseară ca 40.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia să fie relocaţi în următorii doi ani.

Ei nu luat nicio hotărâre în privinţa celorlalţi 120.000 de imigranţi sosiţi în Europa din Orientul Mijlociu şi din Africa.

România va participa la mecanismul de distribuire prin preluarea a peste 1.705 solicitanţi de azil aflaţi în Italia şi Grecia şi a încă 80 de persoane din afara Uniunii, a declarat vice-premierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea, care a participat la reuniunea din Belgia.

Miniştrii de interne nu au ajuns la un acord politic pentru găsirea unei soluţii pentru cei 120.000 de refugiaţi a căror distribuire a fost solicitată de Comisia Europeană prin cote obligatorii.

Referitor la cei 40.000 distribuiţi deja prin cote alese voluntar de statele membre, miniştrii şi-au dat acordul final pentru transferul lor în următorii doi ani.

Este vorba de 40.000 de solicitanţi de azil din Italia şi Grecia spre alte ţări din blocul comunitar.

Ministrul de interne al Luxemburgului a cărui ţară deţine preşedinţia actuală a Uniunii Europene, Jean Asselborn, declară că relocarea celor 40.000 de persoane va începe în curând, va continua să discute cu liderii ţărilor care s-au opus pentru a-i convinge să accepte relocarea celor 120.000.

În intervenţia sa, vice-premierul Gabriel Oprea, care a participat la reuniunea de la Bruxelles, a spus că potrivit mandatului România va participa la mecanismul de relocare prin preluarea unui număr de 1.705 solicitanţi de azil din Italia şi Grecia, precum şi a încă 80 de persoane din afara Uniunii Europene.

România nu este de acord cu impunerea unor cote obligatorii de către Comisia Europeană, mai spunea vicepremierul Gabriel Oprea la finalul reuniunii într-o declaraţie transmisă presei.

Miniştrii de interne au convenit să se întâlnească din nou pe 8 octombrie.

Între timp, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, este aşteptat să anunţe un summit al Uniunii Europene pe această temă.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza