Miniştrii europeni ai Mediului au ratificat Acordului pentru Climat

Miniştrii europeni ai Mediului, întruniţi astăzi într-o reuniune extraordinară la Bruxelles, au aprobat în unanimitate ratificarea Acordului pentru Climat, de la Paris.

Adăugat: 30 Septembrie 2016
Ultima actualizare:30 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Documentul urmează să fie aprobat şi de Parlamentul European, săptămâna viitoare, în sesiune la Strasbourg, iar ultimul cuvânt îl vor avea parlamentele naţionale.

În decembrie anul trecut, 195 de ţări au adoptat Acordul de la Paris, iar anul acesta, în aprilie, a fost semnat de 175 de state, informează corespondentul Radio România Actualităţi, Claudia Marcu.

Doar şapte ţări membre au încheiat procedurile pentru ratificarea Acordului de la Paris: Germania, Franţa, Austria, Ungaria, Malta, Portugalia şi Slovacia.

Decizia miniştrilor europeni, de astăzi, este un pas înainte în procesul de ratificare - a spus comisarul european pentru politici de mediu, Miguel Arias Canete.

"Dacă reuşim să declanşăm intrarea în vigoare a acordului înainte de 7 octombrie, aceasta înseamnă că prima întâlnire a mecanismului de punere în practică a acordului poate avea loc la Marrakech. Nu va fi o întâlnire lungă, dar este simbolic faptul că acest lucru este posibil la mai puţin de un an de la semnarea acordului", a menţionat comisarul european, referindu-se la Conferinţa pentru Schimbări Climatice, organizată de Naţiunile Unite, la Marrakech, în perioada 7- 18 octombrie.

Acordul de la Paris poate intra în vigoare la 30 de zile după ce a fost ratificat de minimum 55 de ţări, responsabile pentru cel puţin 55% din emisiile de carbon.

Până acum, acordul a fost ratificat de 61-a de ţări, care acoperă, la nivel mondial, 48% din emisiile de gaze cu efect de seră - precizează corespondentul Radio România Actualităţi.

Totodată, documentul prevede limitarea creşterii temperaturii globale, la cel mult 2 grade Celsius faţă de nivelul din era preindustrială.Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza