Miniștrii care l-au criticat pe premierul Cîțu, avertizați de președintele PNL

Avertisment al preşedintelui PNL, Ludovic Orban, la adresa miniştrilor care l-au criticat public pe premierul Florin Cîţu.

Adăugat: 18 Aprilie 2021
Ultima actualizare:18 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, președintele PNL. Sursa: Facebook
trimite pe mail

În criza din coaliţie a venit şi un avertisment de la liderul PNL, Ludovic Orban la adresa miniştrilor care în ultimele zile l-au criticat public pe premier pentru demiterea lui Vlad Voiculescu.

Preşedintele PNL nu a spus niciun nume, dar se ştie că atât ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, cât şi cel al economiei, Claudiu Năsui au avut declaraţii dure la adresa şefului lor de la guvern.

Ludovic Orban a spus că înainte de astfel de critici, miniştrii ar trebui să-şi scrie demisia.

Ludovic Orban: Orice ministru trebuie să ştie că înainte de a-şi ataca premierul trebuie să-şi scrie demisia. Dacă nu şi-a scris demisia, trebuie să ştie că va pleca acasă, exact cum a plecat acasă Voiculescu. În nicio ţară democratică din lumea asta, nici un ministru nu-şi permite să atace premierul. Premierul este cel care conduce guvernul. În momentul în care ataci premierul, înseamnă că nu mai ai ce sa cauţi în guvernul respectiv. Ca atare, avertizez miniştrii că nu e o chestiune de moft, este pur şi simplu obligaţia premierului de a revoca din funcţia de ministru orice ministru care atacă premierul şi că, dacă cineva vrea din guvern să dea declaraţii critice la adresa premierului, să-şi scrie întâi demisia.

Preşedintele liberal a mai spus, totuşi, că este sigur că USR-PLUS va depăşi reacţiile de supărare şi nu va ieşi de la guvernare.

Însă, pană acum nu s-a conturat public nicio soluţie pentru rezolvarea crizei şi este aşteptată de toată lumea prima reuniune a conducerii coaliţiei de la demiterea ministrului Voiculescu, întâlnire care ar urma să aibă loc mâine.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza