Miniștrii Cabinetului Dăncilă îşi preiau portofoliile

Astăzi, o mare parte dintre membrii Cabinetului Dăncilă îşi preiau portofoliile.

Adăugat: 30 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Unii dintre ei sunt pentru prima dată într-o astfel de funcţie, iar alţii au schimbat ministerele. Şi-au prezentat priorităţile încă de ieri la audierile din comisiile parlamentare.

Valentin Popa, propus ministru al Educaţiei, a stat mai bine de o oră în faţa comisiei şi a spus că îşi doreşte ca până în 2020 în România să nu maiexiste şcoli fără aviz ISU sau autorizaţii sanitare.

Avizată pentru un nou mandat la Minsietrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a precizat că rămân prioritare reducerea deficitului de personal şi dotarea efectivelor.

Mihai Fifor spunea la audieri că trebuie consolidate capabilităţile militare ale României şi la Marea Neagră, context în care a anunţat că are în vedere lansarea uni program de înzestrare a forţelor navale cu un submarin produs pe un şantier românesc.

Pentru Sorina Pintea, propusă la Ministerul Sănătăţii, prima urgenţă o reprezintă medicii rezidenţi.

Stabilitatea mediului de afaceri în reducerea birocraţiei, predictibilitatea fiscală şi eficientizarea cheltuielilor publce sunt priorităţile menţionate de Eugen Teodorovici la Ministerul Finanţelor.

Pentru Petru Daea, validat la Minsietrul Agriculturii, creşterea absorbţiei fondurilor europene şi acordarea la timp a subvenţiilor pentru fermieri, rămân obiective centrale.

Olguţa Vasilescu, avizată favorabil cu 30 de voturi pentru şi 15 împotrivă, a spus în faţa parlamentarilor că analizează posibilitatea de a acorda familiilor deduceri pentru copii, în cadrul impozitului pe gospodărie.

Tudorel Toader a vorbit despre un proiect important, Institutul de Criminologie, care a fost înfiinţat, dar trebuie operaţionalizat prin angajarea de personal.

În Cabinetul Dăncilă sunt şi nume noi, dar şi miniştri care se află la al doilea sau chiar la al treilea mandat.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza