Miniştrii acceptaţi de preşedinte au depus jurământul

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat şase propuneri înaintate de premierul Viorica Dăncilă pentru funcţii de miniştri.

Adăugat: 21 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:21 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Ecaterina Andronescu
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat şase propuneri înaintate de premierul Viorica Dăncilă pentru Apărare, Muncă, Economie, Cultură, Comunicaţii şi Tineret şi Sport.

Atât miniştrii desemnaţi pentru aceste funcţii, cât şi Ecaterina Andronescu, nominalizată zilele trecute pentru Ministerul Educaţiei, au depus, ieri, jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că, în opinia sa, această remaniere nu este o soluţie bună, dar că este nevoie de stabilitate, mai ales acum, cu puţin timp înaintea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că după părerea sa ar fi fost nevoie de înlocuirea cu totul a guvernului pentru că acesta a avut rezultate slabe.

Şeful statului a spus că a semnat decretul de remaniere doar pentru că mai este foarte puţin timp până ce România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe 1 ianuarie 2019.

Klaus Iohannis a adăugat că este nevoie de miniştri care să performeze, mai ales că deja de la Bruxelles vin oficiali care verifică stadiul de pregătire a preşedinţiei României la Consiliului Uniunii Europene.

Şeful statului a respins propunerea Olguţei Vasilescu pentru postul de la Transporturi şi a lui Ilan Laufer la Dezoltare.

Trebuie spus că şeful statului are, conform legii, dreptul să respingă doar o dată o propunere de ministru.
 



Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza