Ministerul Sănătăţii vrea să reglementeze achiziţiile de dezinfectanţi

Premierul Dacian Cioloş şi corpul său de control s-au aflat la Ministerul Sănătăţii, pentru un control legat de achiziţia de biocide.

Adăugat: 13 Mai 2016
Ultima actualizare:13 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii lucrează la un pachet de măsuri care să reglementeze achiziţiile publice de dezinfectanţi, pentru a nu se mai ivi probleme în acest domeniu.

Anunţul a fost făcut cu de premierul Dacian Cioloş, care asigură acum şi interimatul la Ministerul Sănătăţii.

Între timp, intervenţiile chirurgicale s-au reluat în regim normal în cele 5 unităţi sanitare din ţară în care fuseseră sistate după interzicerea folosirii produselor Hexi Pharma, iar această companie este urmărită penal, în calitate de persoană juridică, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Premierul Dacian Cioloş şi corpul său de control s-au aflat la Ministerul Sănătăţii, pentru  un control legat achiziţia de biocide.

Verificări similare s-au făcut şi la 4 spitale importante din Bucureşti.

Principalul scop al controalelor este ridicarea de documente privind contractele de achiziţii publice de produse biocide.

Guvernul a decis în această săptămână să se înăsprească pedepsele în zona utilizării biocidelor, date fiind consecinţele grave care se pot produce.

Pedepsele aplicate în cazul declaraţiilor de date false vor fi mai mari şi se vor  aplica noi contravenţii.

Practic, s-a introdus un nou punct într-un articol din hotărârea existentă, în care se precizează că nerespectarea declaraţiei pe propria răspundere în ceea ce priveşte conţinutul şi concentraţia substanţei active reprezintă contravenţie şi se propune o amendă cuprinsă între 35.000-50.000 lei.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza