Ministerul Sănătății: Vaccinurile împotriva rujeolei și oreionului, disponibile în toată țara

Ministerul Sănătății anunță că au fost derulate în procedură de urgenţă toate achiziţiile necesare pentru ca vaccinurile din Programul Naţional de Imunizare să existe pe stoc.

Adăugat: 25 Iunie 2017
Ultima actualizare:25 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vaccinurile Hexavalent şi Tetravalent şi cel împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei sunt disponibile în toată ţara, dă asigurări Ministerul Sănătăţii.

Într-un comunicat al instituţiei se mai precizează că au fost derulate în procedură de urgenţă toate achiziţiile necesare pentru ca vaccinurile din Programul Naţional de Imunizare să existe pe stoc.

Pentru a preveni situaţii de criză similare celor de anul trecut, când luni de zile au lipsit de pe piaţă vaccinuri importante, precum cel Hexavalent care imunizează copiii împotriva unor maladii grave ca poliomielita, hepatita B, tetanosul sau tusea convulsivă, Ministerul sănătăţii anunţă că a stabilit un program riguros de raportare a stocurilor disponibile în teritoriu.

Insituţia dă asigurări că în prezent în cabinetele de familie din toată ţara se găsesc vaccinurile Hexa şi Tetravalent, dar şi cel împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei.

Procedura legală a fost de asemenea modificată astfel încât să fie posibile achiziţiile multianuale care previn apariţia unor situaţii de criză.

Părinţii care doresc imunizarea copiilor trebuie să se îndrepte către medicii de familie, şi nu către furnizorii de medicamente privaţi cum sunt farmaciile, aminteşte Ministerul Sănătăţii.

Precizările vin în contextul în care în ultimele zile presa a semnalat că în mai multe judeţe din ţară lipsesc din cabinetele medicilor vacinuri importante pecum cel împotriva Hepatitei B care se administrează nou-născuţilor în primele 24 de ore de viaţă.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza