Ministerul Sănătății pregătește o nouă lege antifumat

Potrivit unui proiect de lege pregătit de Ministerul Sănătății, vor fi interzise țigările mentolate, iar folosirea țigărilor electronice va fi strict reglementată.

Adăugat: 1 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:1 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii pregăteşte în 2016 o nouă lege antifumat.

Aceasta ar urmări interzicerea ţigărilor mentolate şi a celor cu diverse arome, dar şi o reglementare mai strictă a comercializării ţigărilor electronice.

Anul acesta, ministerul beneficiază de un buget mai mare cu 16% faţă de cel din 2015.

Printre priorităţile ministerului de resort se regăsesc programele destinate marilor arşi şi altor boli grave - spune consilierul ministrului Sănătăţii, Mihaela Tănase.

"Va fi lansat programul naţional pentru arşi, cu o pondere de circa 10% din totalul alocărilor pentru programele naţionale. Acest program va fi dublat şi de un acord cu Banca Mondială, prin care se vor înfiinţa patru centre de arşi în ţară, la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti. De asemenea, în cadrul programului naţional de oncologie va fi introdus un subprogram nou destinat oncologiei pediatrice, care va fi finanţat din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate şi va beneficia de o alocare preliminară de circa 2% din totalul bugetului de programe derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În cadrul programelor naţionale existente se va urmări dezvoltarea programelor destiante mamei şi copilului şi o prioritizare în 2016 a asistenţei medicale dedicate nou-născutului prematur", a spus Mihaela Tănase.

Tot anul acesta, Ministerul Sănătăţii ar trebui să finalizeze metodologia de calcul a preţurilor la medicamente şi să stabilească forma finală a Catalogului Public Naţional al Preţurilor.Autor:
Adriana Turea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza