Ministerul Sănătăţii nu poate confirma că Bănicioiu a primit informări privind HexiPharma

Ministerul Sănătăţii face precizări după ce în presă a apărut informaţia că fostului ministru i-ar fi fost semnalate probleme apărute la Spitalul Clinic de Urgenţă din Cluj Napoca.

Adăugat: 22 Iunie 2016
Ultima actualizare:22 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii nu poate confirma sau infirma faptul că fostul ministru Nicolae Bănicioiu ar fi primit informări de la Serviciul Român de Informaţii în care să fi fost menţionat clar numele companiei Hexi Pharma.

Ministerul face precizări după ce în presă a apărut informaţia că fostului ministru i-ar fi fost semnalate probleme apărute la Spitalul Clinic de Urgenţă din Cluj Napoca, iar ca urmare ar fi cerut, în cursul anului trecut, un control la unitatea medicală, fără ca verificările să se soldeze cu măsuri privind produsele firmei menţionate.

În comunicatul emis astăzi, Ministerul explică faptul că informările SRI către o instituţie sunt la cel mai înalt nivel de clasificare şi doar Ministrul poate avea acces la ele.

În ceea ce priveşte activitatea Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul de Urgenţă din Cluj-Napoca - a existat o singură astfel de acţiune în cursul anului trecut, care nu a vizat produse ale companiei Hexi Pharma, dar a constatat deficienţe care au fost semnalate mai multor instituţii judeţene, se mai arată în comunicat.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza