Ministerul Muncii, principalul beneficiar al rectificării bugetare

Ministerul Muncii a primit bani pentru dublarea alocaţiei pentru copii şi majorări salariale.

Adăugat: 28 Iulie 2015
Ultima actualizare:28 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a aprobat, astăzi, prima rectificare bugetară din an, care distribuie veniturile suplimentare din prima jumătate a anului.

Sunt peste 4 miliarde de lei în plus, iar principalul beneficiar este Ministerul Muncii, care a primit bani pentru dublarea alocaţiei pentru copii şi majorări salariale.

Premierul Victor Ponta a afirmat la începutul şedinţei că şi domeniul sănătăţii va avea mai multe fonduri.

"La Sănătate, nu se taie, se dă. În final, înţeleg, că sunt 478 de milioane în plus, şi asigurăm pentru Departamentul pentru Situaţiie de Urgenţă, ambulanţe, UPU, toţi banii pe care departamentul i-a cerut prin secretarul de stat, domnul Arafat, în aşa fel încât să nu fie niciun fel de problemă nici de salarii, nici de cheltuieli şi toate celelalte lucruri", a spus Victor Ponta.

După cum a informat redactorul Radio România Actualităţi, Petruţa Obrejan, fonduri suplimentare au fost acordate, la această rectificare, şi pentru plata tuturor drepturilor caştigate de profesori în instanţă, iar primăriile şi consiliile judeţene vor avea la dispoziţie peste un miliard de lei pentru investiţii locale.

Consiliul Fiscal a vizat rectificarea bugetară

La doar câteva ore de la adoptare, Consiliul Fiscal a vizat rectificarea bugetară.

Încadrarea în ţinta de deficit bugetar pe anul în curs, în contextul meţinerii parametrilor actuali ai politicii fiscal-bugetare, se va realiza cu usurinţă - apreciază Consiliul Fiscal, care se declară însă rezervat faţă de nivelul rectificării ascendente a programului aferent veniturilor din contribuţii sociale.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza