Ministerul Muncii, cel mai vitregit de rectificarea bugetară

Rectificarea bugetară afectează majoritatea ministerelor. Cu toate acestea miniştrii cărora le-au fost diminuate bugetele nu par afectaţi şi spun că au soluţii pentru acoperirea chetuielilor până la sfârşitul anului.

Adăugat: 29 Octombrie 2013
Ultima actualizare:29 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rectificarea bugetară afectează majoritatea ministerelor, Administraţia Prezidenţială, Curtea Constituţională şi Agenţia Naţională de Intregritate.

Mai mulţi bani vor primi Ministerele de Externe, de Interne şi - respectiv - cel al Justiţiei, dar şi Camera Deputaţilor şi ANSVSA.

Ministerul Muncii este cel mai efectat de rectificarea bugetară, fiind prevăzută o reducere cu peste jumătate de miliard de lei.

Cu toate acestea ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, consideră că şi aşa sunt bani pentru acoperirea tuturor programelor.

"Am gestionat banii mai bine şi calculând cât mai avem de plătit până la sfârşitul anului, aceşti bani au fost disponibili pentru alte lucruri", a spus ea.

Mariana Câmpeanu a precizat că şi anul trecut ministerul a făcut economii şi a reuşit să returneze bugetului de stat cam aceeaşi care i s-a redus acum, echivalent euro.

"Anul trecut am avut o returnarea la bugetul de stat de o sută de milioane de euro din beneficii acordate necuvenit. Acţiunea a pornit în continuare şi o să fie permanent în derulare", a amintit Câmpeanu.

Nici ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, nu pare afectat de rectificarea bugetară, deşi i s-au redus peste 50 de milioane de lei. El a explicat că binaii erau alcoaţi unor investiţii care nu ar fi fost realizate până la sfârşitul anului.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Sănătate, Cristian Buşoi, afirmă că rectificarea nu va avea impact negativ asupra plăţilor către spitale

"Avem în acest moment, din resurse proprii bani pentru a asigura salarii şi utilităţi la toate spitalele în 15 noiembrie, respectiv 15 decembrie, urmând ca diferenţa de bani efectivi care să intre în conturile spitalelor să fie plătite la începtutul lunii ianuarie din bugetul anului viitor fără a mai impacta pe deficitul bugetar în acest an", a spus Buşoi.

Cât priveşte reducerea de fonduri pentru Administraţia Prezidenţială, preşedintele Traian Băsescu se declară de acord cu reducerea bugetuluicu peste un milion de lei şi că acest lucru nu afectează Administraţia Prezidenţială.

"Noi am fost de acord cu o reducere la deplasări, pentru că dacă aţi văzut pentru deplasrea în Statele Unite mi-ar fi trebuit 2,3 milioane de roni. Am renunţat la ea şi am rămas cu banii pe care îi aveam, un milion şi ceva i-am cedat bugetului de stat. Deci nu ne afectează", a conchis preşedintele.

Cu toate aceste reduceri, reprezentanţii guvernului au dat asigurări rectificarea bugetară nu va fi resimţită de populaţie.Autor:
Daniel Neguţ
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza