Ministerul Muncii, aviz favorabil. Află şi ce alte ministere au primit avize favorabile

Bugetul Ministerului Muncii a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate în forma primită de la guvern.

Adăugat: 11 Decembrie 2015
Ultima actualizare:11 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ana Costea, ministrul Muncii
trimite pe mail

Nu a fost acceptat nici unul din cele şapte amendamente depuse de parlamentari, care vizau între altele şi majorarea salariului minim.

Ministul Muncii, Ana Costea, a precizat însă că speră într-o adoptare cât mai rapidă a legii salarizării.

"Intenţionăm ca în luna februarie să putem să începem să discutăm proiectul legii salarizării şi sperăm să fie adoptat în cursul anului viitor, conştienţi fiind de faptul că, fiind un an electoral, cu şase luni înainte de alegeri nu se pot aproba sau implementa acte normative care prevăd astfel de drepturi salariale", a declarat Ana Costea. 

Bugetul Agriculturii în schimb a fost avizat cu trei amendamente, care vizează suplimentarea fondurilor pentru irigaţii şi cercetare.

Un alt buget suplimentat în cadrul comisiilor parlamentare a fost cel al Ministerului Culturii, 5 milioane de lei pentru a putea cumpăra cu prioritate o sculptură a lui Constantin Brâncuşi şi 1,5 milioane pentru reabilitarea unui monument UNESCO.

Aviz favorabil a primit şi bugetul Ministerului Afacerilor Externe.

Parlamentarii au adoptat cinci amendamente care vizează alocarea de sume pentru deschiderea unor consulate în Spania şi Italia şi suplimentarea cu 9.800 de lei a bugetului pentru sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni.

Şi bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a primit avizul senatorilor şi deputaţilor; deşi suma alocată este în scădere faţă de anul trecut, sunt prevăzute fonduri speciale pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic.

Vicepremierul Vasile Dâncu a precizat însă că se impune şi o modificare urgentă a legislaţiei. 

"Dacă considerăm că asta este o urgenţă, atunci ar trebui ca legea să fie un pic mai precisă în ceea ce priveşte posibilităţile de a realiza o lucrare acolo unde, să spunem, un singur om se opune dintre proprietari", a spus Dâncu. 

Bugetul alocat Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptat cu două amendamente, care vizează modernizarea spaţiilor de detenţie şi a posturilor de poliţie din mediul rural.

Au mai fost avizate favorabil bugetele Ministerului Energiei, Ministerului de Externe, Serviciului Român de Informaţii şi Ministerului Comunicaţiilor.

Dezbaterile în Comisii ar trebui să se încheie în jurul orei 14.00.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza