Ministerul Muncii analizează două propuneri pentru majorarea salariului minim

Prima propunere este creşterea la 1.200 de lei, începând cu 1 ianuarie, iar a doua se referă la creşterea salariului minim în paralel cu blocarea impozitării.

Adăugat: 22 Decembrie 2015
Ultima actualizare:22 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Agrpres. Ana Costea, ministrul Muncii
trimite pe mail

Ministerul Muncii analizează cele două propuneri convenite de partenerii sociali în privinţa majorării salariului minim pe economie; decizia finală va fi luată, în şedinţă de guvern, până la finalul anului, a declarat ministrul Ana Costea.

Prima propunere aparţine sindicatelor, care cer Guvernului creşterea la 1.200 de lei, începând cu 1 ianuarie.

Cea de a doua este a patronatelor: tot 1.200 de lei, dar cu blocarea impozitării (pentru un timp normal de lucru de 8 ore) la 1.050 de lei.

Ministrul muncii, Ana Costea, a prezentat ieri obiective declarate ale mandatului său pentru anul viitor.

Printre acestea: creşterea ratei de ocupare, protecţia socială a angajaţilor, punerea în aplicare a garanţiei pentru tineret şi transferarea Autorităţii Naţionale pentru Calificări la Ministerul Muncii.

"Principiile care vor sta la baza punerii în practică a acestor pbiective sunt următoarele: în primul rând, principiul legalităţii şi al egalităţii în faţa legii; în al doilea rând, principiul relaţionărilor şi al iniţiativelor comune interministere, pe de o parte, iar pe de altă parte, este vorba de dialogul şi acţiunea comună cu organizaţiile neguvernamentale, cu consiliile judeţene, cu Parlamenul României, cu toate instituţiile", a spus Ana Costea.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza