Ministerul Mediului vrea să impună colectarea selectivă la sursă

Ministrul Mediului se consultă cu toţi actorii implicaţi pentru a da o soluţie cât mai aproape de principiul conform căruia poluatorul plăteşte în funcţie de cât deşeu produce.

Adăugat: 12 Aprilie 2017
Ultima actualizare:12 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Mediului vrea să impună colectarea selectivă la sursă pentru a reduce nivelul deşeurilor şi pentru a creşte gradul de reciclare.

Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat astăzi, în Parlament, că se consultă cu toţi actorii implicaţi în problematica deşeurilor, de la primării până la firmele specializate, pentru a da o soluţie cât mai aproape de principiul conform căruia poluatorul plăteşte în funcţie de cât deşeu produce.

Conform acestui principiu, invocat de o mare parte din companiile din domeniu, cetăţeanul este taxat mai puţin dacă separă materialele reciclabile de gunoiul menajer, înainte ca deşeurile să fie ridicate de companiile de salubritate.

În caz contrar, taxarea creşte dacă cetăţeanul aruncă deşeurile amestecat, spune ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

"Viziune pe care o au şi care au pus-o în aplicare toate celelalte state europene nu mai putem să stăm cu acele mari /.../ să ducem tot deşeul pe care noi, cetăţenii îl producem, amestecat. Cetăţeanul, în primul rând trebuie să fie informat, trebuie să îi dai toate metodele prin care el să poată să colecteze selectiv şi apoi să poţi să-l penalizezi, fie printr-un tari ridicat la salubrizare, fie, dacă nu, pe salubrist, să le dai amendă din partea Gărzii de Mediu", spune Graţiela Gavrilescu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza