Ministerul Mediului "va acţiona în funcţie de decizia Parlamentului", referitor la Roşia Montană

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că instituţia pe care o conduce va pune în practică decizia Parlamentului în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană.

Adăugat: 13 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul de resort, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce va pune în practică decizia Parlamentului în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană, iar întrebată dacă ministerul are baze legale să stopeze procedura de emitere a acordului de mediu, a răspuns ca va analiza.
    
"Trebuie să aşteptăm decizia Parlamentului. Raportul Comisiei de specialitate se va supune votului plenului Parlamentului în cele două Camere, iar în funcţie de decizia Parlamentului, Ministerul Mediului va acţiona. Ce aş vrea să subliniez este faptul că dezbaterea proiectului este un gest responsabil şi consider că am făcut foarte bine că am scos după atâţia ani de zile, din 1999, un dosar care a stat în sertare şi a intrat în dezbatere publică. În momentul în care vom avea o decizie, vom acţiona într-un mod cât se poate de strategic, în interes naţional şi în conformitate cu legislaţia", a spus ministrul Mediului.
    
Întrebată dacă există bază legală prin care Ministerul Mediului să stopeze analiza proiectului minier de la Roşia Montană din punct de vedere al acordului de mediu, Rovana Plumb a menţionat că va studia şi analiza problema şi va oferi un răspuns ulterior.
    
La începutul acestei săptămâni, Comisia  parlamentară specială a respins, luni, cu 17 voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană.
    
Potrivit raportului, Comisia consideră că proiectul de lege supus examinării nu acoperă în mod satisfăcător toate cerinţele complexe privind cadrul desfăşurării activităţii de exploatare a resurselor minerale în România şi, în consecinţă, propune respingerea acestuia.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
13 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza