Ministerul Mediului a lansat campania "Vinerea verde"

Oficialii doresc ca "Vinerea verde" să devină un proiect pe termen lung.

Adăugat: 12 Martie 2021
Ultima actualizare:12 Martie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Tánczos Barna. Foto: radioiasi.ro.
trimite pe mail

Campania "Vinerea verde" lansată astăzi de Ministerul Mediului îşi propune să obişnuiască populaţia să renunţe pe cât posibil la deplasarea cu maşina o zi pe săptămână, pentru a reduce poluarea.

Exemplul l-au dat astăzi premierul şi miniştrii care au venit la serviciu cu mijloacele de transport în comun.

Tánczos Barna, ministrul Mediului: Este o iniţiativă care nu se rezumă la o singură zi. Lucrăm la un proiect pe termen lung, în fiecare săptămână 'Vinerea verde' va însemna o altă mentalitate, o altă abordare, o altă variantă de mijloc de transport decât maşina personală pentru noi. Am avut mai multe discuţii cu primari, cu preşedinţi de Consilii Judeţene, cu colegii mei miniştri, cu directorii de instituţii, şi vor fi din ce în ce mai mulţi care vor adera la această iniţiativă. Împreună putem să schimbăm ceva în marile oraşe, putem poluarea aerului prin alegerea metodelor alternative de transport.

Ministerul Mediului speră ca până la sfârşitul acestui an cel puţin unul din patru angajaţi să vină la serviciu în ultima zi lucrătoare a săptămânii pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza