Ministerul Justiţiei solicită amânarea discuţiilor în privinţa graţierii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a solicitat în cadrul Comisiei juridice a Senatului amânarea discuţiei proiectului de lege privind graţierea.

Adăugat: 21 Martie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

UPDATE  El a explicat că îşi menţine punctul de vedere, dar consideră necesară o amânare pentru a rezova problema de fond din penitenciare.

Graţierea este de natură să rezolve parţial această problemă, a mai arătat ministrul justiţiei.

În debutul şedinţei, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, declara că o amânare a discuţiei acestui proiect ar fi utilă, deoarece este nevoie de un pachet complet de măsuri care să rezolve problema din penitenciarele româneşti.

Graţierea este de natură să rezolve parţial această situaţie, a mai menţionat ministrul Justiţiei, care a precizat că guvernul va iniţia acest pachet în termen de maximum trei săptămâni.

În context, Tudorel Toader a anunţat că în perspectiva pachetului complet de legi, se va organiza concurs pentru ocuparea unor posturi la Institutul de Ştiinţe Penale şi Criminologie Aplicată.

Şi opoziţia a fost de acord cu propunerea de amânare.

Senatorul PNL Alina Gorghiu declara că proiectul de lege privind graţierea nu rezolvă fondul problemei şi că este binevenită solicitarea de amânare.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
21 Martie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza