Ministerul Justiţiei a publicat proiectul de modificare a legilor justiţiei

Proiectul îşi propune să aducă modificări, în principal, prevederilor privind evaluarea profesională, promovarea în funcţii de execuţie la instanţe şi parchete, numirea în funcţii de conducere.

Adăugat: 31 August 2017
Ultima actualizare:31 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Justiţiei a publicat, miercuri seară, proiectul de modificare a legilor justiţiei, trimis pentru avizare la Consiliul Superior al Magistraturii de ministrul Tudorel Toader.

Proiectul îşi propune să aducă modificări, în principal, prevederilor privind evaluarea profesională, promovarea în funcţii de execuţie la instanţe şi parchete, numirea în funcţii de conducere, reglementarea situaţiilor în care magistraţii sunt în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia, precum şi eficientizarea managementului instanţelor şi parchetelor, se arată în expunerea de motive.

Referitor la Inspecţia Judiciară, proiectul prevede că va trece de la CSM la Ministerul Justiţiei, măsură menită, potrivit iniţiatorului, să asigure aplicarea principiului echilibrului puterilor în stat şi al controlului reciproc între acestea.

Joi, documentul ar putea ajunge la Consiliul Superior al Magistraturii, de la care se aşteaptă un aviz consultativ.

După primirea acestuia, ministrul de resort, Tudorel Toader, se angajează să-l prezinte în şedinţă de guvern şi apoi să-l supună aprobării în parlament.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza