Ministerul Finanțelor vrea un singur formular pentru plata contribuțiilor persoanelor fizice

Ministerul Finanțelor intenţionează unificarea unor formulare şi depunerea unui singur document pe an pentru cei care au venituri din activităţi independente.

Adăugat: 2 Februarie 2018
Ultima actualizare:2 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Finanţelor anunţă că pregăteşte un proiect de act normativ care să simplifice procedura de declarare şi plată a contribuţiilor sociale de către persoanele fizice.

Potrivit acestui proiect, se intenţionează unificarea unor formulare şi depunerea unui singur document pe an pentru cei care au venituri din activităţi independente.

Actul normativ va face obiectul dezbaterii publice şi consultării cu cei vizaţi, iar termenul la care ar urma să fie finalizat acest nou mecanism este 1 martie.

Între timp, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a dat asigurări că persoanele care au obţinut venituri din activităţi independente nu vor fi sancţionate dacă nu au depus până acum Formularul 600, deoarece guvernul a prelungit termenul până la 15 aprilie.

"Primul ministru a decis amânarea termenului de depunere a acestui formular 600 până pe 15 aprilie. Atâta timp cât s-a prelungit acest termen nu mai trebuie să depună contribuabilii un astfel de formular", a spus Eugen Teodorovici.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza