Ministerul Finanțelor lansează prima emisiune de titluri de stat pentru populație

Bursa de Valori Bucureşti, a lansat în această dimineaţă, Programului FIDELIS – emisiuni de titluri de stat pentru populaţie, la care a fost prezent şi premierul Ponta.

Adăugat: 3 Iunie 2015
Ultima actualizare:3 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Finanţelor va lansa, luni, prima emisiune de titluri de stat pentru populaţie din ultimii zece ani însă, spre deosebire de emisunea din 2005, cea de acum va permite tranzacţionarea titlurilor pe bursă.

Titlurile vor avea valoarea de 1000 de lei fiecare, scadenţa va fi de 2 ani, iar dobânda anuală de aproximativ 2%.

Directorul general al Trezoreriei Statului, Ştefan Nanu, a explicat faptul că românii care vor să cumpere titluri de stat, vor putea apela la cele trei bănci implicate în procesul de intermediere.

"Poate să le cumpere fie în numerar, ducându-se la ghişeuri şi completând un formular, formularul de subscriere şi depune suma respectivă, suma respectivă va fi pusă într-un cont de titlu al băncii respective şi se aşteaptă perioada de subscriere. Dacă respectivul investitor, la dobânda pe care a pus-o în formularul de subscriere este acceptată la subscriere, va primi titlurile la momentul decontării. Dacă urmare a dobânzii pe care o indică, nu intră în alocare, primeşte banii înapoi", a spus Ștefan Nanu. 

Prezent, astăzi, la prezentarea Programului intitulat FIDELIS - emisiuni de titluri de stat pentru populaţie derulat prin Bursa de Valori Bucureşti - premierul Victor Ponta a vorbit despre faptul că acest instrument este utilizat cu succes în numeroase ţări. 

"Într-un fel, astăzi, este o premieră absolută, titluri de stat care pot fi achiziţionate de către persoanele fizice, un instrument pe care ţările şi economiile dezvoltate îl folosesc de foarte mult timp cu foarte multă eficienţă. Noi nu l-am mai folosit până acum, încercăm să vedem şi să explicăm persoanelor fizice că banii pe care vor să-i economisească îşi au un loc excelent în titlurile de stat, evident garantate de guvern, cu o dobândă care să ţină cont de realitatea actuală a pieţei şi, într-un fel, un mod de economisire pe care românii nu l-au mai folosit până acum", a spus premierul.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza