Ministerul Educaţiei se va consulta cu reprezentanţii elevilor privind redeschiderea şcolilor

În mai puţin de o săptămână se încheie vacanţa de iarnă, iar elevii vor învăţa tot online, aşa cum au făcut de la începutul lunii noiembrie.

Adăugat: 5 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:5 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Cimpeanu, ministrul Educației. Sursa: Gov.ro
trimite pe mail

În perspectiva viitorului semestru, Ministerul Educaţiei anunţă că săptămâna aceasta va avea consultări cu reprezentanţii elevilor, ai studenţilor, ai profesorilor şi ai părinţilor pentru a analiza scenariile care ar putea duce la redeschiderea şcolilor.

Ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, ia în calcul varianta întoarcerii în clase în al doilea semestru, în funcţie de situaţia epidemiologică.

Sorin Cîmpeanu: Ne dorim să putem avea cel de al doilea semestru organizat într-o manieră clasică. Cel de-al doilea semestru începe în învăţământul preuniversitar în data de 8 februarie. Ne vom pronunţa, foarte probabil, în cea de-a doua decadă a lunii ianuarie.

Consiliul Naţional al Elevilor trage un semnal de alarmă, argumentând că şcoala online este obositoare şi ineficientă; în plus, există numeroşi elevi care nu au acces la educaţie pentru că lipsesc tabletele sau nu au conexiune la internet.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza