Ministerul Educaţiei impune reguli noi, care vizează fiecare unitate în parte

Ministerul Educaţiei a impus şi reguli noi, care vizează fiecare unitate în parte, în anumite situaţii.

Adăugat: 15 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aproape trei sferturi dintre şcolile, liceele şi grădiniţele din România vor avea, de astăzi, cursuri cu prezenţă fizică, pentru că personalul s-a vaccinat anti-COVID-19 în proporţie de cel puţin 60%.

Ministerul Educaţiei a impus şi reguli noi, care vizează fiecare unitate în parte, în anumite situaţii.

În schimb, peste 75% dintre profesori spun că nu sunt de acord să îi supravegheze pe copii atunci când îşi fac testele de salivă, aşa cum arată un sondaj realizat de sindicatele din educaţie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că, de acum înainte, calcularea ratei de vaccinare a personalului se va putea face şi separat, pe structuri arondate, adică, după cum spunea secretarul de stat Sorin Ion, dacă într-o comună, o grădiniţă, de exemplu, care are trei angajaţi depăşeşte rata de 60% de vaccinare, ea poate funcţiona, chiar dacă la nivelul întregii unităţi acest lucru nu este îndeplinit.

O altă noutate este introducerea testului de salivă pentru copii şi personalul care intră în contact cu ei. Conform procedurii elaborate de Ministerul Sănătăţii, testele vor fi făcute în fiecare luni şi joi de către personal medical sau de cadrele didactice special desemnate de unitate.

Sindicatele din învăţământ se opun acestor proceduri şi susţin că testarea elevilor trebuie făcută în familie, altfel unităţile vor deveni focare de infecţie.

Cele mai multe cadre didactice, oricum, vor refuza să administreze elevilor testele de salivă, menţionează în comunicatul remis de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi de Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret.Autor:
Victor Gheorghe
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza