Ministerul Apărării caută parteneri internaţionali pentru dezvoltarea industriei de armament

Ministerul Apărării a demarat un amplu program de înzestrare a armatei şi caută parteneri internaţionali pentru dezvoltarea industriei naţionale de armament, a anunţat ministrul apărării, Adrian Ţuţuianu.

Adăugat: 1 Septembrie 2017
Ultima actualizare:1 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Adrian Ţuţuianu, Ministrul Apărării Naţionale
trimite pe mail

Prezent ieri la Baza Aeriană de la Mihail Kogalniceanu, unde a participat la ceremonia prin care Forţele Aeriene Regale Canadiene dislocate în România au preluat de la britanici serviciul de poliţie aeriană sub comandă NATO, ministrul Apărării a făcut precizări privind cele opt programe majore de înzestrare a armatei, realizabile în decurs de 10 ani.

Adrian Ţuţuianu a vorbit şi despre atragerea investitorilor străini, dezvoltarea industriei autohtone de profil, precum şi despre înzestrarea aviaţiei şi a marinei militare:

"Am avut discuţii importante cu firme care vor să creeze societăţi mixte în România, societăţi mixte care trebuie să fie partenerii Armatei Române în acest efort de înzestrare. Se află în consultare publică, pe site-ul ministerului, un proiect de hotărâre de guvern, prin care detaliem procedura de achiziţie a patru corvete. Continuăm discuţiile pe câteva componente importante cu firme din SUA, dar şi din Europa. Mă interesează să definitivăm discuţiile pentru transportorul blindat. În data de 27 septembrie vom aduce încă trei avioane şi completăm escadrila de 12 cu F16. Intenţia noastră este ca în următorii ani de zile să completăm dotarea Forţelor Aeriene cu încă 36 de avioane F16, cu precizarea că ne-am dori ca cel puţin o escadrilă să fie F35", a spus AdrianȚuțuianu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza