Ministerul Agriculturii pregăteşte raportul final privind alimentele susceptibile de dublu standard

Ministerul Agriculturii va întocmi un raport final privind rezultatele studiului comparativ realizat pe alimente susceptibile de dublu standard.

Adăugat: 11 Iulie 2017
Ultima actualizare:11 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Raportul va fi prezentat după finalizarea analizelor de laborator şi emiterea buletinelor de analiză pe probele recoltate din Olanda, Germania şi Belgia.

Până acum au fost analizate 175 de produse alimentare - precizează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi de la Protecţia Consumatorilor - iar probele prelevate din mai multe lanţuri de magazine prezente şi în România au fost trimise la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Bucureşti.

Decizia acestor verificări a fost luată de ministrul român al agriculturii, în luna februarie, după ce autorităţile din Slovacia şi Ungaria au susţinut că produsele alimentare vândute în Europa Centrală au o calitate inferioară comparativ cu produsele cu etichete similare comercializate în alte ţări.

Acesta au cerut ca Uniunea Europeană să denunţe acest dublu standard, lucru pe care, recent, l-a făcut şi Bulgaria.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza