Minerii şi energeticienii din Valea Jiului continuă marşul de protest spre Capitală

Marşul de protest al angajaţilor de la Complexul Energetic Oltenia, care au plecat în această dimineaţă de la Târgu Jiu spre Bucureşti, se desfăşoară fără incidente.

Adăugat: 11 Aprilie 2016
Ultima actualizare:11 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Minerii şi energeticienii au parcurs până acum aproximativ 20 de kilometri din cei peste 300 pe care îi au de străbătut până în capitală, unde vor să depună memorii la instituţiile statului, nemulţumiţi de situaţia companiei şi a sistemului energetic, dar şi de disponibilizările de personal.

La marş participă mai mulţi lideri sindicali ai minerilor, între care preşedintele Federaţiei Naţionale "Mine-Energie", Dumitru Pârvulescu. 

"Vom străbate acest drum, probabil, în şapte-opt zile. Vom informa populaţia prin fluturaşi de ceea ce se întâmplă în piaţă de energie şi de cum este afectată populaţia de reglementările care există în piaţa de energie. De asemenea, am depus la Guvern, la primul-ministru, un memorandum. Avem în jur de şapte, opt mii de semnături. O să mai strangem pe parcurs şi o să depunem şi semnăturile respective la Bucureşti. Este o deplasare paşnică. Pe drum, vom respecta regulile de circulaţie. Maşinile sunt pentru a dormi în ele, pentru a căra corturi, că o parte din colegi o să doarmă în corturi, a precizat Dumitru Pârvulescu.

Minerii şi energeticienii spun că protestul va fi paşnic şi preconizează să ajungă în capitală la începutul săptămânii viitoare.

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de peste 800 de milioane de lei, iar cererea de cărbune este tot mai mică.

De menţionat că aproximativ 4.000 de angajaţi care lucrează în sectoarele de întreţinere şi personalul administrativ de la Complexul Energetic Hunedoara vor lucra, începând de astăzi, doar patru zile pe săptămână şi vor primi bani mai puţini, a decis administraţia companiei.

Hotărârea nu se aplică minerilor care muncesc în subteran şi nici energeticienilor care lucrează în ture la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvenţă cu datorii la stat de peste 1,2 miliarde de lei, aminteşte corespondentul RRA Ilie Pintea.

Compania are peste şase mii de salariaţi, însă planul de restructurare prevede reducerea a cel puţin 1.000 de posturi în următoarea perioadă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Reporter:
Ilie Pintea
Adăugat:
11 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza