Minerii din Valea Jiului reclamă că îşi pun viaţa în pericol

Minerii din Valea Jiului spun că îşi pun viaţa în pericol din cauza lipsei de materiale de strictă neceritate.

Adăugat: 22 Aprilie 2016
Ultima actualizare:22 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Minerii din Valea Jiului sunt într-o situaţie tot mai dificilă.

Ortacii spun că îşi pun viaţa în pericol din cauza lipsei de materiale de strictă necesitate.

Pe de altă parte, administraţia Complexului Energetic Hunedeoara se pregăteşte să concedieze 1.000 de oameni, care nu vor primi nici plăţi compensatorii.  

Condiţiile de muncă s-au înrăutăţit şi mai mult la exploatările miniere din Valea Jiului, iar administratorul special, numit după intrarea Complexului Energetic Hunedoara în insolvenţă, nu a reuşit să rezolve problema lipsei materialelor de strictă necesitate în subteran, din cauza datoriilor către furnizori.

Liderul minerilor de la Lonea, Vasile Păduraru, a protestat de mai multe ori din acest motiv şi spunea că situaţia actuală pune în pericol continuarea activităţii. 

"Există aceeaşi criză de materiale la toate minele din Valea Jiului, straturile de cărbune sunt aproape de capăt, este necesar de materiale pentru a redeschide alte locuri şi abataje. Nu avem şansă să continuăm aşa", a atras atenţia   Vasile Păduraru.

În plus, administraţia se pregăteşte de concedieri colective, iar angajaţii vor pleca în şomaj fără plăţi compensatorii.  

Petru Nica, preşedintele Sindicatului "Muntele": Se prevăd undeva la peste 1.000 de posturi care urmează să fie desfiinţate, iar cei care vor fi disponibilizaţi din cauza faptului că nu mai există contract colectiv de muncă, vor pleca fără salarii compensatorii.  

Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme financiare fără precedent, iar cele două termocentrale şi-ar putea înceta activitatea pentru că nu au fost finalizate investiţiile de mediu.

Unitatea are peste 6.500 de angajaţi şi este cel mai important agent economic din judeţ.
 Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza