Minerii din Valea Jiului își vor primi banii restanți

Guvernul a aprobat o hotărâre prin care sunt plătite sumele reglementate prin contractul colectiv de muncă pentru minerii din Valea Jiului, în valoare de 11 milioane de lei.

Adăugat: 25 Februarie 2021
Ultima actualizare:25 Februarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a completat în această seară şi un alt act normativ, care acordă minerilor tichetele de masă şi banii de transport pe care aceştia nu i-au primit în ultimele luni.

Suma totală în acest caz este de 11 milioane de lei.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a mai declarat că instituţiile şi autorităţile publice vor putea să organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, dacă se încadrează în anvelopa salarială prevăzută de buget.

Premierul a spus că în felul acesta nu vor creşte cheltuielile cu salariile.

Florin Cîţu: Se vor angaja în anvelopa salarială pe care am aprobat-o în buget. Asta nu înseamnă neapărat că vor fi cheltuieli mai mari de personal, doar că pot să angajeze şi dacă se păstrează în anvelopa salarială, foarte bine.

ceste precizări au venit în contextul în care deputaţii au modificat astăzi ordonanţa de urgenţă a Guvernului şi au permis, pentru o perioadă de şase luni, concursuri pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile şi autorităţile publice.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Februarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza