Militarii și polițiștii vor primi bani pentru chirie. Legea a intrat în vigoare

A intrat în vigoare legea prin care poliţiştii şi militarii pot folosi banii pe care îi primesc pentru chirie pentu achitarea unui imobil cumpărat cu credit ipotecar.

Adăugat: 10 Decembrie 2018
Ultima actualizare:10 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Duminică a intrat în vigoare legea prin care poliţiştii şi militarii pot folosi banii pe care îi primesc acum drept compensaţie pentru chirie pentu achitarea unui imobil cumpărat cu credit ipotecar.

Pe baza legii se stabileşte un nou mod de recompensare financiară a militarilor şi poliţiştilor.

Aceştia vor putea să aleagă, de astăzi, dacă folosesc banii acordaţi până acum de stat pentru acoperirea cheltuielilor cu chiria sau pentru achitarea ratelor la creditele pentru locuinţe.

Beneficiarii acestei prevederi sunt cadrele militare şi poliţiştii aflaţi la prima numire în funcţie sau nevoiţi să se mute în interes de serviciu şi care contractează un credit imobiliar sau ipotecar.

Acest drept se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei.

Compensaţia se acordă pe durata de derulare a creditului pentru plata ratelor şi se stabileşte în cuantum de până la 50% din solda lunară, dar nu poate depăşi rata plătită pentru plata creditului ipotecar sau imobiliar.

Sumele primite trebuie să fie justificate printr-un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe.

Totodată, în lege se precizează că banii nu pot fi folosiţi concomitent pentru achitarea chiriei şi plata ratelor.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza