Mii de vizitatori, la instituțiile europene de Ziua Porților Deschise

Mii de vizitatori au avut ocazia să intre în clădirile Comisiei Europene, Consiliului şi Parlamentului European de "Ziua Porţilor Deschise" în instituţiile comunitare.

Adăugat: 29 Mai 2016
Ultima actualizare:29 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sub deviza "Unitate în diversitate", care este şi motto-ul Uniunii Europene, a fost organizată, astăzi, la Bruxelles, "Ziua Porţilor Deschise" în instituţiile comunitare.

Mii de vizitatori au avut ocazia să intre în clădirile Comisiei Europene, Consiliului şi Parlamentului European.

Ceremonia deschiderii festivităţilor a avut loc în clădirea Comisiei Europene în prezenţa vicepreşedintelui executivului comunitar, Maroą ©efčovič, şi a comisarului pentru muncă, creştere economică şi investiţii, Jyrki Katainen.

Cei doi au vizitat standurile de informare, organizate în sediul clădirii Comisiei Europene şi au răspuns la diferite întrebări, puse ce cetăţeni privind locurile de muncă, problema energiei şi a imigraţiei, dar şi calitatea produselor alimentare, fabricate în UE.

Copii şi adulţi au putut viziona, pe un ecran gigantic, în 3D, cum arată Europa Naţiunilor, dar şi a regiunilor, din zonele din care ei provin.

Pe esplanada aflată între clădirea executivului comunitar şi cea a Consiliului European, artişti şi muzicanţi, din diverse state ale UE, au prezentat mini concerte şi spectacole.

Ediţia din acest an a "Zilei porţilor deschise" în instituţiile europene s-a încheiat cu festivalul pâinii, prin degustarea de produse de panificaţie din întreaga Europă.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza