Mii de oameni protestează la sediului Guvernului

Manifestanţii sunt nemulţumiţi în principal de măsura autorităţilor de a transfera contribuţiile de asigurări din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

Adăugat: 4 Octombrie 2017
Ultima actualizare:4 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Protestul s-a încheiat la ora 15.00, iar toţi participanţii au părăsit Piaţa Victoriei.

De altfel, au fost ridicate şi toate restricţiile de trafic instituite în zonă.

La acest miting au fost prezente câteva mii de persoane care au venit din mai multe judeţe din ţară, nefiind înregistrate incidente.

Timp de patru ore, oamenii şi-au arătat nemulţumirea faţă de propunerea Guvernului de-a trece contribuţiile sociale de la angajator la angajat.

-------------------------------------------------

Câteva mii de oameni se află, la această oră (ora 13.00), în faţa sediului Guvernului din Bucureşti, la un miting de protest, organizată de Confederaţia Cartel Alfa.

Manifestanţii sunt nemulţumiţi în principal de măsura autorităţilor, de a transfera contribuţiile de asigurări din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

Surse apropiate de sindicalişti spun, că delegaţia protestatarilor s-ar afla la discuţii cu reprezentanţii Guvernului.

Reporterul RRA, Daniela Mănuţă este în Piaţa Victoriei şi transmite:

Protestul este în plină desfăşurare în Piaţa Victoriei, sunt foarte mulţi oameni, cred că în jur de două mii, din estimările mele.

Oamenii sunt din mai multe judeţe din ţară, angajaţi din sectorul de sănătate, din cel feroviar şi poliţie, şi alte sectoare.

Protestul este unul paşnic, nu au fost incidente, iar principala nemulţumire este legată de propunerea Guvernului, de a trece plata contribuţiilor sociale de angajator la angajat.

Oamenii cu care am vorbit ne-au spus că sunt nemulţumiţi şi de nivelul salariilor, mai ales că preţurile la alimente şi utilităţi s-au majorat, dar salariile lor au rămas la fel de mici.

"Trecerea taxelor sociale din spatele patronatului pe salariat înseamnă că descărcare de responsabilitate socială a patronatelor, care este incorectă până la urmă"

"Să nu ne ia angajatorii din salariu, să ne rămână acelaşi salariu".

"Nemulţumiri sunt multe, cu locurile de muncă. La un salariu de 900 de lei să rămână cu 700? Am familie cu doi copii, ce să faci cu salariul ăsta"?

"Să reducă din salariile lor! De ce să ia tot de la noi"? , spun protestatarii.

Membrii Sindicatului Solidaritatea Sanitară au plecat, în urmă cu o jumătate de oră, de aici, din Piaţa Victoriei, în marş spre Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii sindicatului mi-au spus că au depus la Primăria Capitalei, încă din 29 septembrie, o cerere pentru autorizarea marşului, însă nu au primit niciun răspuns. 
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza