Mii de oameni îi aduc un ultim omagiu Regelui Mihai

Palatul Regal a rămas deschis şi în cursul nopţii trecute, pentru ca toţi cei care au dorit să se închine la catafalcul fostului suveran să o poată face.

Adăugat: 15 Decembrie 2017
Ultima actualizare:15 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mii de oameni stau, în continuare, la rând, la Palatul Regal din capitală, pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai, în cea de-a doua zi de doliu naţional din cele trei stabilite de autorităţi.

Palatul Regal a rămas deschis şi în cursul nopţii trecute, pentru ca toţi cei care au dorit să se închine la catafalcul fostului suveran să o poată face.

Reporterul RRA Izabela Aivăncesei transmite:

Oamenii continuă să vină să se roage pentru sufletul Regelui Mihai.

Vin din Bucureşti şi din toată ţara adulţi, unii care l-au cunoscut, l-au întâlnit şi au vorbit cu dânsul, alţii care au aflat din auzite sau au citit despre rege, dar şi vin şi copii şi adolescenţi cu flori şi lumânări.

Toţi se aşează tăcuţi şi pregătiţi să aştepte ore bune ca să le vină rândul să facă o reverenţă, o cruce sau o închinăciune din faţa sicriului din Sala Tronului a Palatului Regal de pe Calea Victoriei.

Unii dintre pelerini lasă mesaje lângă gardul Palatului, locul unde se aşează florile.

Mulţi ar fi vrut să poată veni chiar şi cu copiii care au sub şase ani, pentru că evenimentul, spun ei, e o lecţie de istorie.

Au aşteptat la rând în această dimineaţă personalităţi şi colegi de breaslă.

Cu câteva minute în urmă, Garda de veghe s-a schimbat.

Un sobor de preoţi slujesc lângă sicriu şi citesc din Psaltire neîncetat.

Oamenii îl consideră în primul râdn un model moral pe Regele Mihai.

"Regele Mihai o să rămână întotdeaubna expresia şansei pe care România o are la civilizaţie, la un standard moral înalt şi la un patriotism autentic". 

"Un om pe care eu l-am admirat pentru puterea sa de a o lua de la capăt şi de a trece prin momentele cumplite prin care a trecut după ce a fost forţat să abdice". 

"În memorie va rămâne ca un simbol, un rege iubitor de oameni şi de ţară", spun oamenii.

Nu numai oameni din popor vin pentru funeraliile monarhului român, ci şi membri ai familiei regale din întreaga lume.

Regele Simeon al Bulgariei a sosit deja în România şi a privegheat la căpătâiul vărului său Mihai I, urmează să sosească aproape 20 de rude ale familiei regale, printre care se numără cuplurile regal Juan Carlos şi Regina Sofia şi Prinţul Charles al Marii Britanii, care va fi însoţit de un reprezentant al Parlamentului de la Londra.

Restricţii de trafic

Traficul rutier va fi restricţionat din această după-amiază în zona Catedralei Patriarhale şi la Gara Băneasa din capitală pentru funeraliile Regelui Mihai. Potrivit Brigăzii Rutiere, circulaţia va fi restricţionată începând cu ora 16:00 pe Aleea Colina Bucuriei şi pe platoul de la baza acesteia şi în zona Gării Băneasa, perimetru delimitat de Strada Tipografilor şi Gara CFR.

De asemenea, parcarea maşinilor în aceste zone va fi interzisăAutor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza