Mii de oameni îi aduc un ultim omagiu Regelui Mihai

Au început ceremoniile funerare la Palatul Regal din capitală, unde a fost adus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I al României.

Adăugat: 13 Decembrie 2017
Ultima actualizare:13 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ora 22.00 Oamenii stau la o coadă imensă pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai.

O vor putea face până la ora 24:00, precum şi în următoarele două zile între orele 8:00 şi 22:00.

Fostul Suveran va fi înmormântat sâmbătă la Curtea de Argeş.

Cristian Curte, reporter RRA,  transmite de la Palatul Regal: N-aş putea să spun cu precizie, dar este un rând impresionant, care ocoleşte practic Palatul Regal, un rând la care cu siguranţă sunt sute, dacă nu cumva poate chiar mii de oameni, care, de o oră, pot intra pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai, pentru a intra în Sala Tronului, acolo unde îi aşteaptă sicriul învelit în Pavilionul Regal al Regelui Mihai, deasupra fiind aşezată Coroana regilor României.

Se desfăşoară o slujbă religioasă, e vorba de stâlpii înmormântării, un sobor de preoţi impresionant, sunt mai mulţi de 10 preoţi, în frunte cu părintele Gheorghe Holdea, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Slujba va continua şi pe parcursul Radiojurnalului nostru, urmând ca după terminarea ei, Sala Tronului să primească în continuare pe vizitatori, pe cei care vor să-i aducă un ultim omagiu. M-aţi întrebat de atmosferă. Atmosfera este impresionantă. Vă mărturisesc că nu mă aşteptam la un entuziasm atât de mare din partea românilor, poate nici nu au avut ocazia să-şi manifeste faţă de fostul lor suveran ataşamenentul - prezenţa lui a fost până acum discretă - dar, iată, venind în centrul capitalei pentru a-i aduce un ultim omagiu dovedesc faptul că acest ataşament e real şi nu e fabricat.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza