Mii de oameni au protestat împotriva adoptării Codului Penal

Manifestanții au cerut demisia guvernului, au scandat diferite mesaje împotriva coaliţiei aflate la guvernare şi şi-au arătat nemulţumirea faţă de modificările aduse Codului Penal.

Adăugat: 5 Iulie 2018
Ultima actualizare:5 Iulie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mii de oameni au ieşit, aseară, în stradă, după adoptarea de către Parlament a noului Cod Penal.

Un protest a avut loc în Piaţa Victoriei din Capitală, în cursul căruia a avut loc şi un incident soldat cu rănirea a doi jandarmi.

Protestul a durat mai mult de trei ore, timp în care cei prezenţi în piaţă au cerut demisia guvernului, au scandat diferite mesaje împotriva coaliţiei aflate la guvernare şi şi-au arătat nemulţumirea faţă de modificările aduse Codului Penal.

"Ne descurcăm de pe o zi pe alta? Ăsta nu e trai. Au distrus 29 de ani, m-am născut în '89, nu le-a ajuns? Mai vor? Cât mai vor? Mor copiii în spitale..."

Reporter: Ce vă nemuţumeşte?

"Faptul că s-au votat legile justiţiei în forma în care s-au votat, faptul că au modificat nişte lucruri în favoarea lor şi faptul că vrem să mai trăim în ţara asta. Sper să se împiedice ori la preşedinţie, ori pe la Curtea Constituţională, deşi sunt slabe şanse, sau măcar să remarce cineva de afară că nu e în regulă".

"Mă gândesc să plec, să-mi iau copiii şi să plec. S-a legalizat hoţia şi atât!"

În privinţa celor doi jandarmi răniţi în timpul incidentelor, se vor face acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi vor fi înaintate parchetului competent.

Totodată, se vor face verificări în vederea identificării autorilor, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Au fost proteste şi în alte mari oraşe ale ţării.

La Cluj-Napoca, peste o mie de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii şi au pornit în marş prin oraş, purtând steaguri tricolore, ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite.

Şi la Braşov a avut loc un protest inedit - aproximativ 500 de persoane s-au plimbat prin centrul oraşului şi au traversat, neîntrerupt, pe trecerile de pietoni nesemaforizate, transmit corespondenţii noştri RRA.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza