Mii de migranţi continuă să ajungă în Ungaria

În Ungaria continuă să sosească mii de migranţi dinspre Croaţia, autorităţile de la Budapesta vor să ia aceleaşi măsuri ca în cazul graniţei cu Serbia.

Adăugat: 26 Septembrie 2015
Ultima actualizare:26 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhivă- Viktor Orban, premierul Ungariei
trimite pe mail

Măsurile prevăd închiderea frontierei verzi cu garduri, aplicarea de reglementări stricte împotriva celor care intră ilegal în ţară şi deschiderea unor aşa-numite zone de tranzit, pentru ca migranţii să fie înregistraţi şi să depună cereri de azil.

Premierul ungar, Viktor Orbán, a anunţat că aceste măsuri vor fi puse în aplicare doar după ce va obţine susţinere pe plan extern, iar în acest scop vor avea loc întâlniri cu liderii celoralte ţări ale grupului de la Vişegrad, dar şi cu reprezentanţii Guvernului croat, situaţia urmând să fie prezentată, în 30 septembrie şi participanţilor la Adunarea Generală ONU de la New York.

Din declaraţiile sale rezultă că deocamdată situaţia va rămâne neschimbată, cel puţin în zilele următoare, ceea ce înseamnă că imigranţii care sosesc la graniţa ungaro-croată vor fi preluaţi, ca şi până în prezent, de poliţiştii ungari şi transportaţi la centrele de înregistrare din vestul ţării, de unde vor pleca mai departe şi vor trece pe jos graniţa în Austria.

Ministerul ungar de interne a anunţat că sârma ghimpată care fusese întinsă pe o porţiune de la graniţa cu Slovenia, care este ţară membră Schengen, a fost îndepărtată, amplasarea unei astfel de bariere în zonă fiind doar în scop experimental.

Miniştrii de interne din cele două state se vor întâlni luni pentru a discuta despre paza frontierei şi sistemul de patrulare, mai informează corespondentul RRA la Budapesta.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza