Mihai Tănăsescu:Obiectivul principal, reducerea pierderilor

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI a spus că la ministerele Economiei şi Transporturilor, discuţiile au vizat modul în care reformele structurale duc la eficientizare şi reducerea pierderilor şi a arieratelor.Foto:Agerpres

Adăugat: 5 Mai 2011
Ultima actualizare:5 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Majoritatea companiilor din subordinea Ministerului Economiei şi-au îndeplinit ţintele financiare pe primul trimestru al acestui an.


Este concluzia convorbirilor dintre conducerea ministerului şi membrii misiunii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.


La  întâlnirea de, miercuri,  a fost analizat stadiul reformelor economice şi al programelor de restructurare, precum şi înfiinţarea celor două companii naţionale energetice.   


Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI a spus că  la cele două ministere, discuţiile au vizat  modul în care reformele structurale duc la eficientizare şi reducerea pierderilor şi a arieratelor.


"Atât la Ministerul Economiei, cât şi la Ministerul Transporturilor obiectivul principal al discuţiilor a fost legat de modul în care prin reforme structurale, prin planuri de restructurare companiile din subordinea acestor ministere merg către eficientizare şi reducerea arieratelor şi a pierderilor".


Tot, miercuri, reprezentanţii companiilor de utilităţi din energie şi cei ai FMI au analizat mai multe scenarii privind liberalizarea pieţei gazelor naturale.


Companiile de distribuţie şi furnizare au solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei majorarea preţului gazelor naturale, însă până în prezent nu a fost luată o decizie în acest sens, potrivit redactorului RRA.
 Autor:
Liza Diaconu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza