Mihai Răzvan Ungureanu: O remaniere guvernamentală ar fi foarte potrivită

Fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat că o remaniere guvernamentală ar fi foarte potrivită, menţionând că USL nu are resursa umană capabilă să asigure guvernarea.

Adăugat: 2 Octombrie 2012
Ultima actualizare:2 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Forţa Civică, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că o remaniere guvernamentală "ar fi foarte potrivită", arătând că ar trebui "să plece toţi" miniştrii.
    
"Ar fi foarte potrivită. Să plece toţi, căci ar fi o remaniere pe care am aştepta-o cu toţii cu drag. Eu mă aşteptam ca domnul prim-ministru să-i propună de mult timp ministrului de resort în cazul Oltchim - este vorba de ministrul Economiei, domnul Chiţoiu - să-şi vadă liniştit de drum, dar ne dăm seama că primul-ministru al României, fiind prea prins între datoriile sale politice, neglijează guvernarea şi, oricum, nu-l interesează deloc interesul naţional. După câte luni de administrare are acest lucru, este limpede pentru toată lumea. Eu l-aş fi remaniat cât se poate de repede (pe Chiţoiu - n.r.)", a afirmat preşedintele Forţei Civice.

Ungureanu: Domnul Ponta nu remaniază, el aşteaptă ca guvernul său să fie remaniat
    
Fostul premier consideră că schimbările de miniştri în actualul Guvern nu se produc din voinţa prim-ministrului, despre care spune că a rămas "o umbră, coşmarul ţării", ci numai în momentul în care "evidenţa legală sau a imoralităţii" nu mai poate fi acoperită de discursul continuu al celor aflaţi la guvernare.
    
"Domnul Ponta nu remaniază, el aşteaptă ca guvernul său să fie remaniat. (...) Este, cred, Guvernul care are cele mai mari schimbări în componenţă într-o durată atât de scurtă de timp. Şi aceasta este o performanţă în sine care ne arată, nu fragilitatea politică a guvernării, ne arată faptul că USL nu are resursă umană capabilă să asigure guvernarea. Nu are oameni competenţi sau, dacă din când în când se nimereşte cineva care poate de bine de rău să ocupe fotoliul de ministru, el devine incompatibil. Este şi cazul domnului ministru Cepoi", a adăugat el.
    
Potrivit lui Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta nu este decât în acte preşedintele PSD şi co-preşedintele USL.
    
"Domnul preşedinte al Partidului Social Democrat nu este preşedintele PSD decât în acte, tot aşa cum este co-preşedinte al USL în acte. Le trebuia o semnătură şi este nevoie să apese cineva pe ştampilă. Cred că sunt mai mulţi preşedinţi, este o conducere colegială din care domnul Ponta nu face parte", a mai spus fostul premier.
    
Ungureanu: Foştii premieri beneficiază de protecţie şi autoturism cu şofer doi ani după mandat
    
Tot marţi, preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, a respins informaţiile potrivit cărora ar beneficia de servicii din partea SPP printr-un abuz în timp ce ar face campanie electorală, menţionând că există o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării conform căreia foştilor prim-miniştri li se asigură zilnic protecţia din partea SPP, timp de doi ani de la încetarea mandatului.

Ungureanu a precizat că, potrivit Legii 191/1998, cu modificările şi completările utlerioare, persoanele îndreptăţite să beneficieze de protecţie şi obiectivele a căror pază se asigură de către Serviciul de Protecţie şi Pază se stabilesc prin hotărâre CSAT.
    
"Potrivit acestui paragraf din Legea 191/1998, CSAT, în hotărârea cu nr. 167 din 20 decembrie 2006, în anexa 3, se arată faptul că foştii prim-miniştri ai guvernului României li se asigură zilnic indiferent de context, de circumstanţă, protecţia, prin ofiţer de protecţie şi autoturism cu conducător auto timp de doi ani de la încetarea mandatului", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.
       
Fostul premier a afirmat că nu este vorba despre vreun "abuz" în acest caz şi a susţinut că este atacat de către reprezentanţii unor canale media "pe teme complet inventate", într-o manieră "absolut degradantă din punct de vedere moral".Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
2 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza