Mihai Răzvan Ungureanu, fost director SIE

"Confirm că ţara noastră poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste. Trebuie să fim pregătiţi pentru a conctracara eventualele atentate teroriste".

Adăugat: 6 Octombrie 2012
Ultima actualizare:6 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, fost director al SIE, a declarat, la Braşov, că România "poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste", iar gradul de risc creşte sau scade în funcţie de contextul internaţional.

Potrivit Mediafax, Ungureanu  a spus că România trebuie să fie pregătită în eventualitatea unor atacuri teroriste, însă în prezent gradul de alertă este moderat.

"Confirm că ţara noastră poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste. Nimeni nu este astăzi ferit în lume de acest pericol. Ceea ce spun este că trebuie să fim pregătiţi pentru a conctracara eventualele atentate teroriste. Gradul de pericol scade sau creşte în funcţie de contextul internaţional, iar asta poate fi văzut pe site-urile serviciilor de informaţii", a declarat Ungureanu, la Braşov, unde a participat la lansarea filialei judeţene a partidului Forţa Civică.

Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că este îngrijorat de declaraţiile şeicului Omar Bakri, care constituie "un semnal că nici România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate".

Acesta a adăugat că SIE urmăreşte cu atenţie conflictul militar dintre Turcia şi Siria, în condiţiile în care orice astfel de situaţie în zonă poate avea impact asupra României.

Liderul islamist Omar Bakri declară, într-un interviu publicat de cotidianul bulgar "24 ceasa", că Bulgaria, România, dar şi alte state pot fi ţinte ale atentatelor teroriste.

Omar Bakri este un lider radical islamist de origine siriană, cu puternice legături cu Al-Qaeda.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
6 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza