Mihai Necolaiciuc, condamnat definitiv pentru deturnare de fonduri

Fostul şef al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române, Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare, într-un dosar de deturnare de fonduri.

Adăugat: 18 Octombrie 2014
Ultima actualizare:18 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Necolaiciuc
trimite pe mail

Necolaiciuc a fost dus  vineri  de poliţişti la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat.

Din pedeapsă se va scădea perioada petrecută de Necolaiciuc în arest preventiv, din iunie 2009 până în octombrie 2011.

În acelaşi dosar a mai primit trei ani de detenţie şi fostul şef al Direcţiei Economice, Viorica Olăeru.

Cei doi şi CFR trebuie să plătească Ministerului Transporturilor aproape 8,5 milioane de lei, transmite redactorul RRA, Diana Surdu.

Prin decizia de vineri, Curtea de Apel Bucureşti a schimbat pedeapsa dată de prima instanţă, respectiv de Judecătoria Sectorului 1, care a hotărât, în 7 ianuarie, că Mihai Necolaiciuc şi Viorica Olăeru nu sunt vinovaţi de faptele de care a fost acuzat de procurori în rechizitoriul care a ajuns în faţa judecatorilor, motiv pentru care i-a achitat.

Procurorii arătau, în rechizitoriu,  că în perioada decembrie 2001 - ianuarie 2003, Mihai Necolaiciuc, în calitate de director general al CN CFR SA şi Viorica Olăeru, director al Direcţiei Economice din cadrul aceleiaşi companii, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi, ignorand clauzele respectivului contract de împrumut, au folosit suma de 86.099.721.567 de lei vechi(aproximativ 2.754.728 euro), provenită din creditul acordat de catre BEI, în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Concret, cei doi au avizat 66 de ordine de plată către 57 de societati comerciale fiind achitate, în mod preferenţial, bunuri şi servicii fără legatură cu proiectul (servicii de publicitate în presă, saci de folie, radiotelefoane HP, frigidere, echipamente aer condiţionat, salopete din doc, covoare PVC, calendare şi agende etc).

Pentru a recupera paguba creată, procurorii au dispus luarea măsurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile, atât din Romania cât şi din SUA, aparţinând celor doi inculpaţi.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
18 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza