Mihai Fifor şi Gheorghe Şimon, nominalizaţi la Apărare şi Economie

Ministrul Economiei Mihai Fifor este propunerea PSD pentru portofoliul Apărării. La Economie a fost propus deputatul Gheorghe Şimon.

Adăugat: 12 Septembrie 2017
Ultima actualizare:12 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: de la stânga la dreapta: Mihai Fifor, Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Gheorghe Şimon
trimite pe mail

Sunt schimbări de miniştri în Guvernul Tudose, decise astăzi de conducerea extinsă a PSD.

La Apărare, pe postul rămas liber după demisia lui Adrian Ţuţuianu ar urma să vină Mihai Fifor, care a fost în ultimele luni ministru al Economiei. 

În locul său, a fost propus deputatul PSD, Gheorghe Şimon, care nu a mai fost până acum membru în niciun guvern.

Cele două propuneri au fost confirmate după Biroul Permanent Naţional extins al partidului.

Nominalizările pentru Apărare şi Economie au fost stabilite de liderul PSD, Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose.

Liviu Dragnea a explicat că Mihai Fifor a fost propus pentru portofoliul Apărării, deoarece a demonstrat că are calităţi de bun ministru în activitatea desfăşurată, dovedind totodată responsabilitate în acţiunile pe care le-a întreprins.

Mihai Fifor s-a referit, la rândul său, la colaborarea  foarte bună între Ministerele Apărării şi Economiei.

"Discutăm de industria de apărare, discutăm despre înzestrarea armatei. Am avut întâlniri chiar şi săptămânale cu colegii de la Ministerul Apărării. Ca senator am făcut parte din Comisia de Apărare a Senatului României, sunt familiarizat cu problemele care sunt acolo şi eu sper ca dacă voi fi acceptat de preşedintele Iohannis şi vom depune jurământul, să trecem la treabă şi să ducem la sfârşit ceea ce ne-am propus, în speţă, poate ca prioritate înzestrarea Armatei Române", a spus Mihai Fifor. 

În privinţa propunerii pentru Ministerul Economiei, Gherghe Şimon, liderul social-democrat Liviu Dragnea a precizat că în primul rând, a contat experienţa pe care o are deputatul PSD în acest domeniu.

Cele două propuneri au fost deja trimise către Administraţia Prezidenţială în vederea depunerii jurământului, a precizat preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

"Aseară l-am sunat pe preşedintele României pentru că este firesc să se întâmple aşa, discutăm de doi membri CSAT, două posturi importante în Guvernul României, iar eu împreună cu premierul Mihai Tudose l-am sunat pe preşedinte, l-am informat care vor fi propunerile noastre astăzi şi de principiu a agreat aceste propuneri. Sigur! Decizia va fi a dumnealui", a susţinut Liviu Dragnea. 

Atât preşedintele PSD Liviu Dragnea, cât şi premierul Mihai Tudose au dat asigurări că nu există probleme financiare la Ministerul Apărării, iar militarii îşi vor primi toate drepturile salariale la timp.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza