Migranții care vor intra ilegal în Ungaria vor fi arestați

Premierul ungar Viktor Orban a atras ieri atenţia că în data de 15 septembrie vor intra în vigoare reglementări mai stricte, astfel încât cei care pătrund ilegal pe teritoriul ţării vor fi arestaţi.

Adăugat: 12 Septembrie 2015
Ultima actualizare:12 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Imigranți în Ungaria. Sursa: Radio Reșița
trimite pe mail

Migranţii care vor încerca să intre ilegal în Ungaria vor fi arestaţi, începând de săptămâna viitoare, când intră in vigoare o nouă lege privind trecerea frontierei, a avertizat premierul ungar Viktor Orban.

În plus, la graniţa cu Serbia vor fi mobilizaţi 3.800 de militari.

Autorităţile ungare se aşteaptă ca presiunea valului de refugiaţi să crească şi tot mai mulţi să sosească în zona localităţii Rotske, unde au continuat şi ieri tensiunile cu forţele de ordine.

La graniţa cu Serbia, numeroase persoane au continuat să sosească, însă în Ungaria în zona localităţii Roske fiind transportate cu autobuze la centrele de înregistrare.

Aseară timp, de câteva ore, autobuzele în care se îmbarcaseră imigranţii nu au putut pleca din punctul de primire de la Roske, deoarece mai multe persoane s-au aşezat în faţa acestora, afirmând că nu doresc să meargă în tabere de refugiaţi, dar au fost convinse de autorităţi să renunţe la acţiune.

Potrivit agenţiei ungare de presă MTI, care citează un purtător de cuvânt al executivului comunitar, Ungaria a cerut sprijin, prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE, pentru gestionarea situaţiei generate de numărul mare de imigranţi, această ţară având nevoie de saltele, lenjerii de pat, pături şi sisteme de încălzire.

De la începutul anului au intrat în Ungaria, trecând frontiera dinspre Serbia, aproximativ 180.000 de persoane, iar premierul ungar Viktor Orban a atras ieri atenţia că în data de 15 septembrie vor intra în vigoare reglementări mai stricte, astfel încât cei care pătrund ilegal pe teritoriul ţării vor fi arestaţi.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza