Mesajul principesei Margareta, custodele Coroanei

Declarația principesei Margareta, custodele coroanei, la moartea Regelei Mihai.

Adăugat: 5 Decembrie 2017
Ultima actualizare:5 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Principesa Margareta, custodele coroanei
trimite pe mail

Majestatea Sa, regele Mihai, a încetat din viaţă astăzi, la reşedinţa sa din Elveţia.

Fostul suveran avea 96 de ani, iar în ultimele luni s-a aflat într-o grea suferinţă, fiind grav bolnav.

Într-o declaraţie către ţară, principesa Margareta, custodele Coroanei, deplânge dispariţia fostului monarh:

Principesa Margareta: "Români, ţara a pierdut pe regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament şi răbdare. Am pierdut, ca voi toţi, un părinte, o pierdere personală şi o pierdere pentru întreaga naţiune. În aceste clipe grele suntem uniţi în suferinţa noastră. Cu infinită iubire şi principii puternice, regele Mihai a scris în cartea neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană. Bunătatea şi iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înţelepciunea lui a asigurat continuitate identităţii noastre în momente de gravă abatere de la mersul firesc al ţării. Regele nostru a fost o parte din fibra statului român. Prin întreaga sa viaţă, tatăl meu a continuat legătura familiei regale cu naţiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi. Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleaşi principii şi sentimente ca ale tatălui meu voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporului român. Aşa să ne ajute Dumnezeu!".

 

Trupul neînsufleţit al regelui Mihai I va fi depus în holul de onoare al Castelului Peleş, iar apoi, pentru două zile, se va afla în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înhumarea la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, se arată într-un comunicat al Casei Regale.

Guvernul a anunţat că va sprijini organizarea funeraliilor naţionale care vor urma, iar mâine ar urma să adopte o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu naţional.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza