Mesajul președintelui României către Forumul Pieței financiare

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în cadrul evenimentului „Forumul Pieței financiare, ediția a III-a - Punct și de la capăt în industria financiară din România. Dialog și soluții”.

Adăugat: 15 Mai 2019
Ultima actualizare:15 Mai 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Stabilitatea financiară este o condiție esențială a prosperității economice, a bunăstării cetățenilor noștri, într-o Europă unită în jurul dezideratelor de convergență și coeziune, precizează președintele în  mesajul său.

Așa cum arată și Declarația Summitului de la Sibiu, pe care România l-a găzduit de Ziua Europei, viitorul Europei este Europa soluțiilor comune, Europa echilibrului și a echității. Aceste valori definesc nu doar viitorul nostru european, ci și direcțiile de dezvoltare ale economiilor noastre.

Președintele mai precizează că  este esențială însușirea lecțiilor crizei economico-financiare, iar pentru atenuarea evoluțiilor negative în viitor, este nevoie de echilibru și de responsabilitate, astfel încât sectorul financiar și economia să dobândească reziliența necesară.

"Încurajez astfel sistemul financiar din România să se pregătească în mod încrezător și ambițios în raport cu provocările viitorului. Sunt convins că, prin integrarea eficientă a sistemelor financiare, clienții și publicul larg vor fi principalii beneficiari în materie de securitate și acces la produse financiare tot mai diversificate și mai eficiente", adaugă președintele  în mesajul său din cadrul evenimentului „Forumul Pieței financiare, ediția a III-a - Punct și de la capăt în industria financiară din România. Dialog și soluții”.

El consideră că,  din punct de vedere economic, România merge într-o direcție greșită și că lipsa investițiilor în infrastructura de transport ne va costa foarte mult în viitor.

Vezi aici mesajul integral al președintelui
 



Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza