Mesajul preşedintelui Iohannis:Democraţia este un bun naţional

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis românilor un mesaj, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în care a subliniat importanţa ţării noastre care se află "într-o zonă cu tensiuni şi riscuri".

Adăugat: 1 Decembrie 2015
Ultima actualizare:1 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Principalele declaraţii ale preşedintelui Iohannis în format LIVE TEXT

►1 Decembrie este ziua în care ne amintim de trecut, de jertfa înaintaşilor noştri care a făcut posibilă realizarea unui ideal naţional, Marea Unire.

►România se defineşte mai activ şi cu mai multă hotărâre într-o regiune complicată, într-o lume în care şi-au făcut loc războiul şi ameninţarea teroristă. Lucrurile s-au schimbat.

►Într-o vreme nesigură, România oferă certitudinea democraţiei, în interior. Putem spune că democraţia este un bun naţional, că avem o conştiinţă civică puternic înrădăcinata

►România este o democraţie pe care cetăţenii o fac puternică. Ţara noastră este un partener credibil pentru aliaţii din NATO şi UE. Avem capacitatea de a furniza încredere şi stabilitate într-o zonă cu tensiuni şi riscuri.

►Ultimul a însemat consilidarea statutului României de membru NATO.

►Acest 1 Decembrie este un pas spre viitorul pe care ni-l dorim cu toţii şi despre care voi vorbim mereu, pâna cand va deveni realitate.

►Dragi români, am ales o celebrare mai puţin fastuasă, în care onorăm simbolurile naţionale, pe cei care servesc în teatrele militare.

►A fost un an dificil pentru toată lumea, marcat de evenimente tragice, care ne-au reaminitit câte lucruri nu funcţionează, dar au scos la iveală, determinare, şi mai ales o profundă dorinţă de schimbare.

►Acestei dorinţe va trebui să îi răspundem în 2016, cu toţii, oameni politici, instituţii, partide, societatea civilă, presa. Putem privi Ziua Naţională din acest an, ca pe un nou inceput.

►Dragi români, vă îndemn să purtăm în suflet ziua de azi ca pe una specială, în care suntem conştienţi de ceea ce ne apropie şi ne face mai buni, mai uniţi, mai solidari. Să fim mai generoşi cu noi înşine şi unii cu alţii, pentru că niciodată ura şi învrăjbirea nu au dus la prosperitate şi nu au mişcat o societate înainte. Unitatea, solidaritatea şi consecvenţa sunt căile care ne vor duce spre o României cu adevărat puternică în Europa şi în lume. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

AUDIO MESAJUL PREŞEDINTELUI KLAUS IOHANNIS

Programul preşedintelui Klaus Iohannis

Ulterior, potrivit Administraţiei Prezuidenţiale, preşedintele României va participa la parada militară naţională, care începe la ora 11.00, şi care se desfăşoară în Piaţa Constituţiei.

Programul preşedintelui Klaus Iohannis mai include:

* videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatrele de operaţii (oportunităţi de imagine pentru cameramanul şi fotograful oficiali) (14,00, Palatul Cotroceni)
* ceremonia de înaintare în grad a unor ofiţeri cu ocazia Zilei Naţionale a României (15,00 - Palatul Cotroceni)
* ceremonia de decorare a unor membri ai Academiei Române, a postului "Radio France Internationale România", precum şi a reprezentanţilor Agenţiei Spaţiale Române (ROSA), informează Administraţia Prezidenţială.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza